Informacije za Vaš odmor u mjestu Novi Vinodolski

Mali grad Novi Vinodolski ima oko 5282 stanovnika. Kvartovi Novi Vinodolski su sljedeđi: Povile, Bribir, Lukovo, Ledenice, Breze, Grabrova, Lukovo - Maševo, Prisika, Grižane, Donji Zagon, Kalvarija, Krasa, Scedine.

Općenito

Novi Vinodolski je gradić smješten uz samu magistralu. Bogata mediteranska vegetacija, bistro more, uređene plaže čine ga priznatim i poznatim turističkim središtem.

Hoteli, moderna turistička naselja, autokampovi, bungalovi, apartmani i sobe u privatnim kućama i vilama, predstavljaju smještajni kapacitet za preko 10 000 turista dnevno. rnNovi Vinodolski naseljen je već u rimsko doba, a u srednjem vijeku je utvrđeni grad knezova Frankopana. U njemu je donesen "Vinodolski zakon" (1288. god.) pisan glagoljicom i jedan je od najvažnijih dokumenata hrvatskog srednjevjekovnog običajnog prava.

Stara jezgra Novog Vindolskog uzdiže se iznad mora s Frankopanskim kaštelom iz XIII. st., tornjem i crkvom Sv. Filipa i Jakova na samom vrhu, koji nadvisuju Novi Vinoloski i kao da čuvaju ovaj kameniti grad nad morem. Okolna mjesta spojila su se s Novim Vinodolskim, ali svako je zadržalo svoj šarm. rnPovile su malo mjesto i ugodno morsko kupalište, samo 2 km udaljeno od Novog Vinodolskog.

Povile se spominju kao najranija luka u Vinodolu (1309. god.) koja je kao takva služila već u rimsko doba, o čemu svjedoči bogat nalaz amfora. Bribir je živopisno mjesto u zaleđu Novog Vinodolskog u vinodolskoj dolini, 5 km od mora.

U Bribiru je sačuvana četverokutna kula i barokna župna crkva. Klenovica je turističko naselje koje se spominje u XVII. st. Uvala i plaža s brojnim kućama i vilama s apartmanima i sobama osigurat će Vam ugodan odmor.

Znamenitosti

crkve, Obalna šetnica

Ponude za slobodno vrijeme

Igralište

Gastronomija i zabava

kafic, pizzerija, restoran

Kupovina

suvenirnica, supermarket